· 

Antalya Yörük Festivalı

Antalya Yörük Türkmen Festivali: Bir Kültür Buluşması

Bugün, Antalya'da son günü olan Yörük Türkmen Festivali'nde yine muhteşem bir atmosfer vardı. Birkaç gün süren bu açık hava festivali, Antalyalılar ve dost kardeş ülkelerin Yörüklerini bir araya getirdi. Festival boyunca, folklor gösterileri ve müzik eşliğinde, hem Türkiye'nin hem de diğer ülkelerin buharı üstünde tüten yemekleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Büyükten küçüğe herkes, bu renkli ve kültürel açıdan zengin etkinlikte keyifli anlar geçirdi.

 

Yemek kültürüne baktığımızda farklılıklar olsa da, Türk kökenli göçmenlerle paylaştığımız benzerlikler, festivalde canlandı. Güler yüzleriyle katılanlar, geçmişten bugüne gelen ortak hikayemizi yeniden yaşattı. 

 

Bu muhteşem festivalin uzun yıllar boyunca devam etmesini gönülden diliyorum. Siz de kaçırmayın! Birkaç saatliğine de olsa, Orta Asya’daki Türk kardeşlerimizle olan birlik duygusunu hissedebilir ve bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Deve sucuğunu denemek gerçekten ilginç bir deneyim olmuştur! İlk defa denemenizin festivalde olması da ayrı bir güzellik katmış. Ben deve sucuğunun tadını deneyimlemedim, ancak farklı etlerden yapılan sucuklar genelde kendine has aromalara sahip oluyor. Deve sucuğunun da biraz daha yumuşak ve hafif tatlımsı bir lezzeti olduğunu duymuştum. Siz nasıl buldunuz, damak zevkinize uygun muydı?